Bedenk altijd goed met wie je zaken doet!
In de 20 jaar dat wij actief zijn als deurwaarderskantoor krijgen wij vorderingen binnen van opdrachtgevers, die nog grote bedragen krijgen van hun klanten. Bij het eerste contact wordt aangegeven “er wordt nergens op gereageerd, telefoon wordt niet beantwoord, geen reactie op herinneringen/aanmaningen”. Vervolgens komt de opdrachtgever er ook achter dat de klant meerdere ondernemers gedupeerd heeft. Aan dit soort zaken hangt al snel een hoger risico!
Aangezien je zaken hebt gedaan en/of verricht, wil je daar uiteraard voor betaald worden.
Door ons wordt dan gelijk aangegeven dat de beslissing bij u ligt! Wij willen u graag helpen met onze werkzaamheden om alsnog de vordering te incasseren, maar er is geen garantie dat wij de zaak kunnen incasseren. Het antwoord hierop is vaak: ” Ik weet dat de klant in een dure auto rijdt en een mooi huis heeft. Graag zou ik het toch willen doorzetten, omdat ik ook betaald wil krijgen”.
In dit soort gevallen kunnen wij als gerechtsdeurwaarders, zowel voor als met name na het behalen van het vonnis informeren naar de bezittingen van de debiteur en zo mogelijk daar beslag op leggen. Mocht op dat moment blijken dat er geen bezittingen van de debiteur vatbaar zijn voor beslag, delen wij dit mede aan onze opdrachtgever. Een vaak voorkomende reactie is dat onze opdrachtgever het niet altijd gelooft en de frustratie van de schuldeiser verplaatst naar de deurwaarder.
Terug naar het begin. Wanneer het mogelijk is, is het raadzaam eerst zelf informatie op te zoeken over de potentiële klant voordat er zaken worden gedaan voor grote bedragen. Bij twijfel kun je beter geen zaken doen met een partij waarover negatieve berichtgeving wordt gepubliceerd.
Download onze whitepaper “Tips om wanbetaling te voorkomen”.